VILA TOMŠIČEV DREVORED

  • MARIBOR 2013
  • NAROČNIK: ZASEBNI

Objekt je lociran le nekaj minut hoje od mestnega središča ob čudovitem mestnem parku. Ker je bil objekt že v zelo slabem stanju se je naročnik odločil za celotno in temeljito adaptacijo.

Ker je bilo ogromno prisotne vlage v kleti se je izvedla kompletna sanacija temeljev in uredila hidroizolacija. Zamenjalo se je tudi vso stavbno pohištvo. Prav tako se je objekt dodatno izoliral s kvalitetnim fasadnim sistemom. Na novo se je izvedla streha in izoliralo podstrešje. S tem je objekt dobil moderen pridih.

Kar se tiče instalacijskega dela so se dejansko na novo izvedla vsa strojna in elektro dela. Hiša je zasnovana v štirih etažah in zajema osem stanovanjskih enot. Stanovanja imajo vgrajen napreden sistem talnega ogrevanja in so samostojno regulirana. Tako je poraba energije minimalna. Za proizvodnjo energije objekta skrbi skupen kondenzacijski kotel na zemeljski plin. Ker je objekt večstanovanjski poteka obračunavanje preko vgrajenih kalorimetrov in vodomerjev, ki so vgrajeni pred vsakim stanovanjem.

Nove so vse vodovodne instalacije tako, da ima vsako stanovanje komfortno kopalnico in ločene sanitarije.

V objektu so vgrajeni tudi vrhunski parketi priznanega Avstrijskega proizvajalca Tilo, katerega zastopnik je tudi naše sestrsko podjetje.

Ker je objekt postal eden lepših v tem okolju smo na to referenco zelo ponosni!