TRO STANOVANJSKI OBJEKT PRULE

  • LJUBLJANA 2013-2014
  • NAROČNIK: ZASEBNI

Moderen objekt je lociran v strnjenem naselju in ga je zasnoval priznan arhitekturni biro Bevk Perović.

Na objektu izvajamo vsa strojno inštalacijska dela:

V hišo smo instalirali napreden sistem talnega ogrevanja in stropnega hlajenja našega Avstrijskega partnerskega podjetja Harreither. Udobje je zagotovljeno z optimalnimi temperaturami, ki jih omogoča neslišni sistem in kateri ne povzroča kroženja zraka. Ta nevidni sistem omogoča svobodo prostora in fleksibilnost pri notranjem dizajnu. Ogrevamo tudi dovozno klančino v objekt in pa zunanje stopnišče.

Sistem hlajenja uporablja betonsko termično maso preko vgrajenih in zalitih cevi v katerih kroži voda za ogrevanje in hlajenje betonske konstrukcije. Na ta način stropi, tla in stene prvenstveno pripomorejo k senzibilnemu hlajenju in drugotno k osnovnemu ogrevanju zgradbe. Instalirane cevi aktivirajo betonsko jedro mase zgradbe za shranjevanje in oddajo toplotnih obremenitev.

Pripravo sanitarne, ogrevalne in hladilne vode vršimo preko vgrajene toplotne črpalke voda/voda (za njeno potrebo smo izvedli dve vrtini), ki skrbi za energetsko in stroškovno optimalno delovanje celotnega objekta.

Za optimalno delovanje celotnega sistema bo skrbela regulacija Universum s katero krmilimo vse pomembne funkcije v objektu in na ta način skrbimo, da imajo investitorji maksimalno udobje.

Za celoten objekt smo izdelali tudi projektno dokumentacijo za naša strojno-instalacijska dela.

Takšna pot od zasnove do izvedbe je najboljša praksa, da se projekt izvede optimalno.

Ta objekt je definitivno arhihekturno dovršen in instalacijsko popoln, zato smo zelo ponosni, da je del tega projekta tudi naše podjetje.