STANOVANJSKA HIŠA JP

  • LJUBLJANA 2011-2012
  • NAROČNIK: ZASEBNI

Moderen objekt je lociran v strnjenem naselju in ga je zasnoval priznan arhitekturni biro Bevk Perović. Na objektu smo izvajali vsa strojno inštalacijska dela:

V hišo smo instalirali napreden sistem talnega ogrevanja in stropnega hlajenja našega Avstrijskega partnerskega podjetja Harreither. Udobje je zagotovljeno z optimalnimi temperaturami, ki jih omogoča neslišni sistem in kateri ne povzroča kroženja zraka. Ta nevidni sistem omogoča svobodo prostora in fleksibilnost pri notranjem dizajnu.

Sistem hlajenja uporablja betonsko termično maso preko vgrajenih in zalitih cevi v katerih kroži voda za ogrevanje in hlajenje betonske konstrukcije. Na ta način stropi, tla in stene prvenstveno pripomorejo k senzibilnemu hlajenju in drugotno k osnovnemu ogrevanju zgradbe. Instalirane cevi aktivirajo betonsko jedro mase zgradbe za shranjevanje in oddajo toplotnih obremenitev.

Pripravo sanitarne, ogrevalne in hladilne vode vršimo preko vgrajene toplotne črpalke zrak/voda, ki skrbi za energetsko in stroškovno optimalno delovanje objekta.

K še boljšemu energetskemu rezultatu pripomore tudi vgrajen prezračevalni sistem z rekuperacijo, ki skrbi za vedno svež zrak v bivalnih prostorih.