• TČ voda - voda TČ zemlja - voda TČ zrak - voda TČ za sanitarno vodo

  Toplotne črpalke so učinkovita in udobna rešitev za ogrevanje in haljenje

  Opremite se z najnaprednejšim, obnovljivim, okolju prijaznim in ekonomičnim virom ogrevanja. Ogrevajte in hladite se z toplotno črpalko. Pokličite nas za nadaljnje svetovanje.  • Sodobne toplotne črpalke omogočajo velik prihranjek pri energiji, so okolju prijazne in služijo tako za ogrevanje kot hlajenje.

  • Toplotne črpalke so primerne za novogradnje ali posodobitev obstoječih sistemov ogrevanja in hlajenja.

  • Med vsemi energetskimi rešitvami nudijo toplotne črpalke največji komfort.

Toplotne črpalke

toplotne črpalke
toplotne črpalke
toplotne črpalke

Ogrevanje s toploto iz narave

Brezplačna energija - zahvaljujoč obnovljivi energiji. Obnovljivi viri energije omogočajo sodobno in stroškovno varčno alternativo fosilnim gorivom. Dobavljive so brezplačno- s pomočjo toplote, shranjene v okolju, zraku, zemlji in podtalnici. Toplotna črpalka omogoča, da je energija iz okolja še posebej učinkovita in okolju prijazna. Princip je enostaven in pravzaprav genialen: odpadnemu zraku, zemlji ali podtalnici se preko sistema prenosnika toplote iodvzema toplota, ki se jo lahko koristi celo leto. Potem se toplota v ciklu toplotne črpalke s pomočjo električne energije dvigne na temperaturni nivo, ki je primeren za ogrevanje. Tako lahko koritite energijo iz narave in ste tako neodvisni od plina in nafte. Vaša investicija pa se poplača v nekaj letih.

Učinkovito in udobno

Toplotne črpalke so tako učinkovite, da vse leto zagotavljajo prijetno toplino. In v poletnih mesecih lahko sistem z majhnimi spremembami uporabljate tudi za hlajenje prostorov. Naslednja slika prikazuje primer, kako lahko v modernih zgradbah s pomočjo ogrevalne tehnike koristite toploto iz okolja, kako lahko varčujete pri ogrevalnih stroških in ohranjate dragocene vire.

Imate sodoben ogrevalni sistem, ampak želite porabo nafte in plina še dodatno zmanjšati?

Kaj storiti, če ste si v zadnjih letih nabavili moderni kondenzacijski oljni ali plinski kotel? Zelo enostavno: z bivalentnim ogrevanjem lahko prihranite in istočasno zmanjšujete tudi emisije. Kajti toplotne črpalke so tudi idealno dopolnilo ostoječemu ogrevalnemu (oljnemu ali plinskemu) sistemu. Naš svetovalec ogrevalne tehnike vam bo z veseljem podrobneje svetoval. Moč narave ponuja ogromen potencial. Uporabite ga in z toplotno črpalko prihranite stroške za energijo že od začetka.

Toplota iz okolja v pregled

 • Zrak, zemlja in voda zagotovljajo brezplačno energijo za dom
 • S toplotno črpalko lahko to energijo učinkovito koristite
 • Toplotne črpalke niso odvisne od nafte in plina
 • Toplotne črpalke lahko uporabljate tudi poleti za hlajenje
 • Toplotna črpalka je lahko idealno dopolnilo k obstoječim kondenzacijskim ali drugim ogrevalnim napravam

Viri energije, ki jih koristijo toplotne črpalke

Toplota iz zraka in zemlje je časovna in stroškovna alternativa fosilnim gorivom. Njeno koriščenje je brezplačno in pomeni neodvisnost od fosilnih goriv. S toplotno črpalko lahko koristimo energijo/toploto iz narave učinkovito in na okolju prijazen način. Princip je tako enostaven kot pravzaprav genialen. Toplota oz. sončna energija, shranjena v zunanjem zraku, zemlji ali podtalnici se koristi za učinkovito ogrevanje in pripravo sanitarne vode.